nuorisuomi
etusivu seura vyölliset juniorit karate mukaan toimintaan

 
raita
mukaan toimintaan raita

raita
karaten peruskurssi raita
kurssin ohjelma raita

raita
karatekoulu raita
koulun ohjelma raita

raita
kurssikalenteri raita
ilmoittaudu kurssille raita
 

peruskurssi

koulu

karatekids

naisten ip

Karaten peruskurssi

Karaten peruskurssi on noin 10 viikon harjoittelujakso, jossa kurssilaisille opetetaan karaten perusteet, kuten salikäyttäytyminen, lajin sanastoa, perustekniikoita kuten potkuja, lyöntejä ja torjuntoja, itsepuolustusta ja välineharjoittelua. Harjoittelu etenee ennalta laaditun ohjelman mukaan nousujohteisesti siten, että alussa harjoitukset ovat kevyempiä ja peruskunnon parantuessa harjoituksiin otetaan mukaan lisää vauhtia. Harjoiteltavat aiheet vaihtelevat, joten olisi toivottavaa että harjoittelija olisi suuressa osassa harjoituksia läsnä.

Kurssin lopulla suoritetaan vyökoe, jossa varmistetaan, että harjoittelija on sisäistänyt opetetut asiat riittävällä tarkkuudella jotta hän on valmis siirtymään pidempään harrastaneiden kanssa samaan ryhmään. Myös motoriikka sekä kuntotaso kehittyvät kurssin edetessä, mikä mahdollistaa vaativampien harjoitteiden jatkamisen peruskurssin jälkeen.

Kurssin tavoitteena on antaa harjoittelijalle perustiedot karatesta urheilulajina ja itsepuolustusmuotona, sekä valmiudet jatkaa tekniikoiden harjoittelua vyöllisten ryhmässä. Harjoittelija osaa tekniikoiden perussuorituksen lisäksi soveltaa oppimaansa yhdistelmissä ja ottelukaraten alkeissa. Tekniikoiden lisäksi harjoittelija oppii lihashuoltoa venyttelyn, kimmoisuusharjoitteiden ja lihaskestävyysharjoitteiden avulla.

 
yhteistyössä

---------------